Saç Ektirme Hakkında Bilmeniz Gerekenler

kadınlarda saç dökülmesi

Saç neden dökülür? Saç nasıl çıkar? İnsanın saçlı derisinde kıl sayısı 100-150 bin kadardır. İnsan vücudundaki her saç genetik olarak büyüme, dinlenme ve sonra dökülme şeklinde programlanmıştır. Günde ortalama 150-200 tel saçımız dökülür.

Aklınızda, uzun saç daha mı fazla dökülür? ya da kısa saç daha mı az dökülür? gibi sorular varsa; bunun saçın uzunluğu ya da kısalığıyla ilgili olmadığını bilmelisiniz.

kadınlar için saç ekimi

Saç dökülmesinin tedavisi nedir?

Bu tedavinin iki yolu var; biri cerrahi ikincisi tıbbi yani ilaçlarla. Cerrahi tedavide, saçın yoğun olduğu kısımdan, seyrek olduğu kısma saç nakli yapılır. Medikal yani ilaçla tedavide ise saç dökülmesini geciktiren yani saçın dinlenme süresini uzatan bir süreç uygulanır.

Aşırı saç dökülmesinin nedenleri nelerdir?

Saçlarınız; yakın dönemde bir ameliyat geçirdeyseniz, yanlış bir beslenme şekliniz varsa, kullandığınız bir takım ilaçlar yüzünden, kemoterapi, stres, hormonal değişikliklerden dolayı dökülür. Ayrıca demir eksikliği yani kansızlık, B12 eksikliği ve tiroid sorunları da saçın dökülmesine sebep verir.

kadınlarda saç ekimi

Erkek tipi saç dökülmesi yani androjenik dökülmede; saç dökülmesi erkeklerde 20li yaşlarda başlar ve 40 yaşında en üst seviyeye ulaşır. Kadınlarda ise menapozdan sonra ortaya çıkar.

Kadınlarda saç dökülmesi tedavisi

Androjenik saç dökülmesinde kıl kökleri dihidrotestesterona (erkeklik hormonu) duyarlıdır. Saçın en çok ön ve tepe kısımları dökülür.

Alopecia Areata bir bağışıklık hastalığıdır. Saç kökleri küçülür, saç üretimi yavaşlar ve kellik oluşur. Tedavide kortizon, minoksil ve anthralin kullanılır.

Cerrahi saç onarım teknikleri

Saç dökülmesine karşı; saç transplantasyonu (saç ekimi), saçsız alanın daraltılması (scalp reduction), saç içeren deri parçasının saçsız alana taşınması (scalp flaps) ve doku genişletilmesi yani saçlı alanın genişletilerek saçsız alanın kapatılması uygulanır.

kadınlarda saç ektirme

Kadınlarda Saç Ektirme

Saç dökülmesinde en sık kullanılan cerrahi tedavi yöntemi; 1950li yıllardan beri yapılan saç ekimidir. Bu yöntemle; mikro ve mini graft ile anı anda birden fazla saç follikülünü nakletmek mümkündür.

Lazerle saç ekimi tercih edilmemelidir. Çünkü lazerla yapılan saç ekimlerinde daha büyük boyutlarda greft kullanılmalıdır. Lazer, ekim yapılacak olan delikleri yakarak açmaktadır ve yakılarak açılan deliklerde saç köklerinin yaşaması ve büyümesi diğer tekniklere göre çok daha düşük olasılıktadır.

Visited 3 times, 1 visit(s) today

Bir yanıt yazın