Konjac Süngeri Ne İşe Yarar? Nasıl Kullanılır?

konjac süngeri nedir nasıl kullanılır

Konjac süngeri. Eğer bugüne kadar Konjac süngerini duymadıysanız bugün sizin şanslı gününüz! Çünkü bugünden sonra artık cilt temizliğinde yeni bir çağa gireceksiniz. Bu küçük yumuşak mucize hayatını değiştirecek.

Konjac bitkisi nedir

Konjac, Asya’nın yüksek tepelerinde yetişen patates gibi bir bitki aslında. Bu arada lafı gelmişken patates seviyorsanız çıtır patates kızartması tarifine mutlaka bakın derim.

Japonlar konjacı 1500 yıldır yiyorlar. Fakat son yüzyıldır bu bitkiyi güzellik tedavilerinde de kullanmaya başlamışlar. Konjac süngeri, bitkinin liflerinden hiçbir makine veya alet kullanılmadan yapılıyor. Bazılarının içinde bambu kökü de var. Sonuç olarak ortaya %100 anti-bakteriyel ve yumuşacık bir şey çıkıyor. Tıpkı Humble Brush ahşap bambu diş fırçası gibi.

Konjac süngeri ne işe yarar?

Bu süngeri vücut ve yüz temizliğinde rahatlıkla kullanabilirsiniz. Ben bir adet vücudum için, bir adet de sadece yüzüm için kullanıyorum. Sünger cilt üzerindeki ölü deri hücrelerini temizliyor. O kadar yumuşak ki, bebekler bile kullanabilir. Göz makyajı hariç, yüzdeki makyajı da saniyeler içinde temizliyor.

Konjac süngeri nasıl kullanılır?

Süngeri ilk aldığınız, paketten kuru ve sert olarak çıkar. Sıcak suya tuttuğunuzda hemencecik yumuşar. Islak ve kabarmış olan konjac süngerini cildinizdeki kiri temizlemek için dairesel hareketlerle yüzünüze sürün. Zaten artık çok yumuşak olduğu için, hiçbir şekilde cildi tahriş etmez. Cildi canlandırır ve ölü hücrelerden temizler. Konjac süngeri bu şekilde kullanılır.

Süngeri kullanırken, üstüne biraz tonik dökebilirsiniz. Her ne kadar makyaj temizleyici olarak da kullanılabilse de yine de rimel ve göz makyajınızı temizlemek için özel losyonunuzu kullanmanızı tavsiye ederim.

Konjac sünger çeşitleri

Hangi konjac süngeri kullanmalıyım? sorusunun cevabını size şöyle anlatayım. Pek çok değişik renkte konjac süngeri var.

  • Koyu kırmızı konjac süngeri : Kuru ve hassas ciltler için uygundur.
  • Kırmızı konjac süngeri : Cildinde herhangi bir hastalık bulunmayanlar fakat hassas ciltli olanlar içindir. Kan dolaşımını düzenler, ölü hücreleri temizler, cilde ışık verir, canlandırır. Kırışıklıklar ve kılcal damarlar için uygun olan budur.
  • Yeşil konjac süngeri : Normal karma ciltler için uygundur. Akne oluşumunu önler, cildi sterilize eder. Gözenekleri temizlerken aynı zamanda da kir, yağ ve bakterileri de yok eden mikro-moleküller içerir.
  • Pembe konjac süngeri : Çok hassas ciltler için uygun bir temizleyicidir. Kırmızı ve beyaz kil karışımından yapılmıştır. Yorgun, cansız ve çok hassas ciltler içindir. Aşırı derecede güneş ışınlarına maruz kalmış ciltlerin, esnekliklerini yeniden kazanmalarına yardımcı olur.
  • Beyaz konjac süngeri : Bu orijinal olan konjak süngeridir. Hiç bir ekstra kil eklenmemiştir. Kendisi %100 alkalidir. Cildin pH dengesini korur.
  • Siyah konjac süngeri : Rengini bambudan almıştır. Ergenlik dönemindeki sivilcelere iyi gelen doğal çözümdür. Cildinizde siyah noktalar varsa, veya yağlı bir cildiniz varsa bu size göre. İçinde karbon ve pek çok mineral bulunur. Doğal bir anti-oksidandır.

Konjac süngerinin bakımı nasıl yapılmalı?

Bu süngerin kullanım süresi yaklaşık olarak 2-3 aydır. İki kullanım arasında süngerin tamamen kuruduğuna emin olun. Kullandıktan sonra avuçlarınızın arasında sıkın. Tek elinizle bez sıkar gibi çok sıkı sıkmayın. Kullanım sonrasında durulayın. Haftada bir kez, iki dakika kaynar suda bekletip dezenfekte edebilirsiniz.

Fakat uzun süre kaynatmayın ya da bunu haftada birden fazla kez yapmayın yoksa içindeki lifler özelliklerini kaybederler. Süngerde kopma, parçalanma gibi şeyler olursa süngerinizi doğal gübre olarak kullanabilir ve bitkilerinizin toprağına atabilirsiniz.

Visited 23 times, 1 visit(s) today

Bir yanıt yazın Yanıtı iptal et

Exit mobile version